admin
juli 12, 2023

KEVIN.MURPHY BENEFITS VS OTHER BRANDS

ONTDEK HET GROTE VERSCHIL TUSSEN KAPPERSSHAMPOO EN DE SHAMPOOS DIE JE IN DE SUPERMARKT VINDT.

Deze drie belangrijke verschillen kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van je haar: geen parabenen, geen sulfaten en geen siliconen.

Parabenen zijn conserveringsmiddelen die in sommige shampoos worden gebruikt. Er zijn zorgen geuit over mogelijke hormoonontregeling door parabenen, hoewel er nog meer onderzoek nodig is om de precieze impact te bepalen. Sommige mensen kunnen ook allergische reacties ervaren, zoals jeuk en roodheid van de hoofdhuid.

Sulfaten zijn krachtige reinigingsmiddelen die de natuurlijke oliën van het haar kunnen wegnemen, waardoor het haar uitgedroogd en broos kan worden. Mensen met natuurlijk droog of broos haar kunnen hier in het bijzonder last van hebben. Sulfaten kunnen ook de hoofdhuid irriteren en de kleur uit gekleurd haar sneller doen vervagen

Siliconen kunnen ophopen op het haar en een laagje vormen, waardoor het haar glad en glanzend lijkt. Echter, na verloop van tijd kan deze opbouw het haar zwaar, futloos en moeilijk te stylen maken. Daarnaast kunnen siliconen voorkomen dat vocht het haar binnendringt, wat kan leiden tot droger haar en gebrek aan hydratatie op de lange termijn. Bovendien kunnen siliconen de effectiviteit van andere haarverzorgingsproducten verminderen en hebben ze negatieve milieueffecten.

Hoewel kappersshampoos vaak duurder zijn, bieden ze wel een betere kwaliteit voor je haar vanwege deze drie grote verschillen. Als je op zoek bent naar gezonder haar zonder parabenen, sulfaten en siliconen, zijn er steeds meer alternatieve opties beschikbaar. Let op de etiketten en kies voor shampoos die deze ingrediënten niet bevatten, zodat je haar er gezond en stralend uitziet terwijl je je zorgen over mogelijke nadelen minimaliseert.