Altijd al een perfecte blow-out gewild? Ontdek onderstaande tips & tricks en föhn vanaf nu je haren thuis als een pro!

1. PROTECTION IS KEY

Om haarbreuk en hittebeschadiging te voorkomen, is het essentieel om je haar eerst te beschermen alvorens je het blootstelt aan de hitte van je haardroger of andere tools.

2. GOED BEGONNEN = HALF GEWONNEN

Prep je haar terwijl het nog nat is en kies een stylingproduct naargelang jouw blow-out wensen. Heb je last van pluizig haar? Gebruik dan een anti-frizz product. Heb je heel steil en futloos haar? Ga dan voor een volumespray om meer body en textuur te geven.

3. TO PRE-DRY OR NOT TO PRE-DRY? 

Steil of golvend haar

Bij steil of golvend haar wordt aangeraden om je haar voor te drogen. Pas wanneer  het tot 75% droog is, verdeel je je haar in secties om te kunnen brushen. Heb je dik en stug haar? Dan heb je waarschijnlijk meerdere verdelingen nodig om je haar mooi in model te kunnen brushen.

Krullend haar

Voor een blow-out op krullend haar wil je liefst al het vocht vasthouden om elke haarlok glad te kunnen maken. Voor een glad, frizz-vrij resultaat maak je best meteen verdelingen en brush je je haar sectie per sectie glad.

4. LET’S BLOW.DRY

Begin met de onderkant van je haar en maak de bovenste secties bovenop je hoofd vast. Zo kun je in lagen werken. Begin altijd bij de aanzet van je haar en ‘trek’ het haar omhoog. Zo krijg je het meeste volume. Wil je een lichte slag of krullen creëren? Draai de borstel dan naar binnen en herhaal dit tot het gewenste resultaat bereikt is.

5. THE CHERRY ON TOP

Om je blow-out helemaal af te maken, kan je een serum aanbrengen om fly-aways en frizz te voorkomen en je haar extra verzorging te bieden.

PRO TIP:
Borstels met everzwijnhaar en haardrogers met een koude stand helpen je haar-schubben te sluiten, waardoor je haar mooi gaat glanzen!